Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов откри пленарното заседание в четвъртък

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов откри пленарното заседание в четвъртък
Коментари Харесай

Парламентът решава за 850 лева минимална заплата по предложение на БСП

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов откри пленарното съвещание в четвъртък с привет към студентите.

Колеги, през днешния ден е 8 декември. Нека да честитим празника на нашите деца, младежи, на всички български студенти и да им пожелаем да са живи, здрави и ученолюбиви, сподели Вежди Рашидов, съобщи Дарик. 

Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Кодекса на труда, импортирани от Корнелия Нинова, водач на парламентарната група (ПГ) „ Българска социалистическа партия за България “, и група народни представители. Това планува признатата стратегия за работа на Народното събрание.

Със законопроекта се предлага обвързване на размера на минималната работна заплата за страната с референтните стойности по инструкция на Европейския парламент и на Съвета. Промените плануват въвеждане и гарантиране на низък предел на минималната заплата, който да се дефинира до 31 октомври на актуалната година за идната календарна година в размер не по-малък от 50% от брутната междинна заплата за интервала от предходните 12 месеца. Към момента това би означавало минимален размер от 850 лева се показва в претекстовете.

Парламентът ще прегледа на първо четене и импортиран от ПГ „ Възраждане “ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси. На второ гласоподаване депутатите ще обсъдят промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Предвижда се народните представители да прегледат и Законопроект за одобрение на Меморандума за съгласие за стратегическо партньорство сред държавното управление на Република България и държавното управление на Обединените арабски емирства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР